Passend voedingsadvies voor je huisdier

Hulp nodig? bel +31 (0)6 3310 2306 of stuur een email.

Elke hond en kat is anders

Kies de juiste diervoeding voor je huisdier

Voedingsadvies op maat

Hondenvoer kiezen, of kattenvoer, dat is zo makkelijk nog niet. Elke fabrikant adverteert met 'het beste voer' en 'de beste ingrediënten'. Maar wat is voor jouw hond of kat nu de beste voeding? Elk dier is anders en je wilt graag dat het beestje zich goed ontwikkelt en gezond blijft. En dus sta je voor het schap met voer met keuzestress.

Het is nog maar de vraag of je krijgt wat de fabrikant belooft. Als je kijkt naar de samenstelling van het voer en naar de behoeften van je hond of kat, blijkt dat vaak een illusie.

Het beste voer voor je hond of kat

Wat er beter is voor jouw dier, hangt af van het beestje zelf. Brok, blik, KVV of zelf samengestelde voeding, het kan allemaal. Laten we samen kijken naar jouw hond of kat, je wensen en de mogelijkheden. Een advies op maat past bij jou en zorgt dat je huisdier de beste voeding krijgt. 

Voorkom tekorten bij je huisdier

Er wordt wel gezegd dat alle diervoeding compleet is, maar dat blijkt vaak toch niet zo te zijn. Per hond of kat is er verschil in voedingsbehoefte. Het kan zijn dat het voer dat je geeft voor jouw huisdier niet het juiste is. Dat kan leiden tot tekorten en dat merk je op den duur aan het dier. Het is gevaarlijk om blindelings te vertrouwen op alle claims die fabrikanten op hun verpakkingen zetten. Beter stem je, met mijn advies, het voer af op de behoeften van jouw hond of kat. 

Ondersteuning bij ziektes

Voeding is van invloed op de gezondheid van je huisdier. Bij een aantal ziektes en aandoeningen is het belangrijk om aanpassingen in het menu te doen. Ik ben geen dierenarts en ook geen vervanging daarvan. Natuurlijk ga je eerst langs de dierenarts voor de juiste behandeling. Daarna is het vaak mogelijk om de voeding zo uit te balanceren dat het de gekozen behandeling ondersteunt.

Allergie en intolerantie

Veel allergieën en intoleranties bij honden en katten houden verband met onjuiste voeding over een langere tijd. Dan is het belangrijk om het immuunsysteem en/of de spijsvertering van je huisdier tot rust te krijgen en daarna de juiste stappen te nemen naar verbetering. Dat doen we samen, met de juiste voeding voor je geliefde huisdier.

voeding

Welke voeding helpt jouw hond of kat bij een gezond leven?

Voedingsadvies op maat voor huisdieren